RIVIERCRUISE VAN BORDEAUX NAAR ROYAN, DE GIRONDE, DE GARONNE EN DE DORDOGNE

29 sept. - 6 okt. 2021

Reisvrienden Leven zoals God in Frankrijk...

Bordeaux
29 sept. - 6 okt. 2021
vanaf
€ 1795pp
Boek nu

Info

 

Dag 1 - 29 september 2021

BORDEAUX - PAUILLAC

Vertrek met de trein vanuit Brussel of Lille naar Bordeaux en transfer naar het schip.

Inscheping om 18 uur. Intrek in de kajuiten. Voorstelling van de crew en welkomstdrankje. Welkomstavond.

Vertrek en vaartocht naar Pauillac. We varen de Garonne af en nemen de Gironde, we varen langs het eiland Cazeau en het eiland Patiras om Pauillac te bereiken.

 

Dag 2 - 30 september 2021

BORDEAUX - PAUILLAC

Pauillac, dat werd gebouwd door wijnhandelaars of kapiteinen op de grote vaart, heeft langs zijn kades zijn statige huizen van gehouwen steen behouden. In de voormiddag worden optionele excursies aangeboden.

Terugkeer aan boord. Vaartocht op de Gironde tot aan Royan. Inbegrepen excursie die gemeenschappelijk is aan de 2 pakketten: Royan en zijn boulevard. Panoramische rondrit. Aan de boulevard liggen villa‘s uit de Belle Epoque villa's naast karaktervolle villa‘s in "fifties"-stijl, en in de wijk Foncillon staat de Onze-Lieve-Vrouwekerk die deel uitmaakt van de vernieuwing van de sacrale kunst van de naoorlogse jaren; een echte architecturale reis.

Terugkeer aan boord. Dansavond.

 

Dag 3 – 1 oktober 2021

ROYAN - ROCHEFORT - LA ROCHELLE – ROYAN

Optionele excursie die gemeenschappelijk is aan de 2 pakketten: de zeesteden Rochefort en La Rochelle. Het historische centrum van Rochefort met zijn vele herenhuizen en prachtige woningen waar grote zeevaarders en ontdekkingsreizigers leefden, ademt nog steeds een sfeer van avontuur en exotisme uit. Bezoek aan de Corderie Royale. Verder naar La Rochelle. Lunch in het restaurant. Tijdens een geleid bezoek aan het hart van de oude stad en de oude haven ontdekt u de poort van de Grosse-Horloge, de straten met bogen, de mooie vakwerkhuizen, de herenhuizen met gebeeldhouwde gevels en de kathedraal.

Vrije tijd. Terugkeer naar Royan aan het eind van de dag. Geanimeerde avond.

Dag 4 - 2 oktober 2021

ROYAN - SAINTES - MESCHERS-SUR-GIRONDE - LIBOURNE

In de voormiddag, optionele excursie die gemeenschappelijk is aan de 2 pakketten: Saintes.

Ontdekking van het amfitheater: het is een van de oudste van Gallië en is nog steeds het best bewaarde aan de Atlantische kust. Vervolgens voor de Sint-Eutropiuskerk: De Sint-Eutropiuskerk, die door de Unesco erkend is als werelderfgoed bij de "wegen van Santiago de Compostela", is een parel van romaanse kunst. Terugkeer aan boord.

In de namiddag, optionele excursie die gemeenschappelijk is aan de 2 pakketten: Talmont-sur-Gironde en Meschers-sur-Gironde. De charmante huisjes van Talmont-sur-Gironde dat tot "De Mooiste Dorpen van Frankrijk" behoort, herbergen tal van ambachtswinkeltjes. Breng in Meschers sur Gironde een bezoek aan de grotwoningen op de kliffen, ware musea die heel wat schatten herbergen.

Terug aan boord en vertrek. Wij varen op de Dordogne tot in Libourne dat wij in de avond bereiken.

Dag 5 - 3 oktober 2021

LIBOURNE – BORDEAUX

In de voormiddag, optionele excursie die gemeenschappelijk is aan de 2 pakketten: bezoek aan Saint-Émilion en wijnproeverij*.

Terugkeer met de bus naar Libourne. In de namiddag varen we naar Bordeaux.

Optionele excursie die gemeenschappelijk is aan de 2 pakketten: geleid bezoek aan Bordeaux "by night".

Dag 6 - 4 oktober 2021 

BORDEAUX - CADILLAC

Ochtendlijke vaartocht naar Cadillac, we volgen de Garonne en varen langs de stad Bordeaux. In de voormiddag worden optionele excursies aangeboden.

In de namiddag varen we naar Bordeaux dat we in de vroege avond bereiken. Gala-avond.

Dag 7 - 5 oktober 2021

BORDEAUX - BEKKEN VAN ARCACHON - BORDEAUX

Optionele excursie die gemeenschappelijk is aan de 2 pakketten: naar het hart van het bekken van Arcachon. Bezoek aan het oesterhuis met het oestermuseum. Proeverij van oesters. Lunch in het restaurant.

In de namiddag gaan we naar route Arcachon voor een boottocht in het beroemde bekken. Terugkeer naar Bordeaux aan het eind van de dag.

OF: In de voormiddag worden optionele excursies aangeboden.

Lunch aan boord. Vrije namiddag in Bordeaux. Aansluitend geanimeerde avond.

Dag 8 - 6 oktober 2021

BORDEAUX

Ontbijtbuffet aan boord. Ontscheping om 9u. Helaas zit de cruise er reeds op en reist u vandaag terug naar huis.  

Na de ontscheping transfer naar het treinstation.

Info

Het schip Cyrano de Bergerac 5*

Het luxueuze 5 ankersschip MS Cyrano de Bergerac biedt plaats aan 174 passagiers. Alle hutten op het hoofddek hebben grote ramen, zijn ruim en uitgerust met airco, radio, tv, telefoon en safe. De badkamer heeft een douche, lavabo, toilet en haardroger. Dit luxeschip beschikt over een panoramisch restaurant, salon, bar met dansvloer, winkel en groot zonnedek.
Op de MS Cyrano de Bergerac kunnen de ramen niet geopend worden, op geen enkel dek. Het verschil tussen de drie dekken ligt dus enkel in de locatie op de boot. Hoe hoger het dek, hoe beter het uitzicht.

Aan boord kan u genieten van een verfijnde Franse keuken en bovendien zijn alle dranken inclusief tijdens de maaltijden en aan de bar van het schip.

BOVENDEK

41 Kajuiten

 • 38 tweepersoonskajuiten 
 • 3 tweepersoonskajuiten met groot bed

TUSSENDEK

21 Kajuiten

 • 16 tweepersoonskajuiten 
 • 4 tweepersoonskajuiten met groot bed 
 • 1 kajuit voor mindervalide persoon

HOOFDDEK

25 Kajuiten

 • 15 tweepersoonskajuiten 
 • 10 tweepersoonskajuiten met groot bed

Voorzieningen

 • Televisie
 • Badkamer met douche en privétoilet
 • Handdoeken
 • Binnentelefoon 
 • Kluis 
 • Omkeerbare airconditioning 
 • Elektriciteit 220V 
 • Wifi

Opmerking: er is geen wasservice aan boord.

Plan van een standaardkajuit

 

 

 

 

 

Programma overzicht

Animatie aan boord

Aan boord worden vele activiteiten en animaties voorgesteld waaraan u kan deelnemen volgens uw wens.

Op het moment van het aperitief worden spelletjes en quizzen door de animatoren aangeboden in de salon-bar.

Op het zonnedek, waar u zowel alleen als met familie of vrienden kan wandelen, of waar u comfortabel in de ligstoelen kan plaatsnemen, worden er 's ochtends ook gymnastiek-sessies georganiseerd. Zo kan u fit blijven, terwijl u geniet van het prachtige uitzicht op de voorbijtrekkende landschappen.

Vaak worden lezingen over thema's met betrekking tot de geschiedenis en de geografie van de bezochte plaatsen door deskundigen aangeboden in de salon-bar.

Sommige avonden komt de dansvloer van het salon tot leven. Muzikale avond, onthaal van folkloristische groepen of zangers, avond van de bemanning die de verborgen talenten van uw toegewijde diensters onthult, gala-avond, ... Er zijn heel wat kwalitatieve festiviteiten aan boord.

De gala-avond

De gala-avond is een onmisbare traditie in de wereld van de cruises. Dit is de avond waar we er piekfijn willen uitzien, hoewel er geen dresscode is opgelegd. De bemanning, van de matroos tot de kapitein, in volle ornaat, stelt zich voor aan de klanten die uitgenodigd zijn om deel te nemen aan een aperitief in aanwezigheid van de kapitein, de boordcommissaris, de chef-kok en de bootmanagers.

Tijdens die avond zet de chef-kok alles op alles om te scoren. De gerechten, zeer verfijnd tijdens de volledige cruise, zijn een speciaal eerbetoon aan de Franse gastronomie. Dit feest wordt vervolgd door een dansavond in de salon-bar.

 

Extra info

Informatief

Bij aankomst heeft u de mogelijkheid om deze heerlijke stad vrij te bezoeken. Over de bagage hoeft u zich geen zorgen te maken, deze wordt op het schip voor u bewaard.

De aanmeer -en vertrekplaats is heel centraal gelegen aan de kades van de Garonne.

Enkele bezienswaardigheden voor u op een rijtje:

1. Place de la Bourse

Het mooie Place de la Bourse vind je aan de oever van de rivier de Garonne. Op het plein zelf vind je een prachtige fontein, Fontaine des Trois-Grâces. De fontein is gebaseerd op een verhaal uit de Griekse mythologie en is erg indrukwekkend. Het hoogtepunt van het Place de la Bourse is zeker de Miroir d’Eau. Dit ondiepe waterbassin is het grootste ter wereld en is gecreëerd om het volledige plein te doen reflecteren in het water. Dit zorgt voor een spectaculair beeld, dat zeker ‘s avonds, als alle gebouwen zijn verlicht, erg bijzonder is.

2. Esplanade des Quinconces

Esplanade des Quinconces is nog zo’n mooi plein in het centrum van Bordeaux. Het is zelfs het grootste plein van Frankrijk en je kunt er dan ook heerlijk wandelen. Op het plein vind je verschillende fonteinen en beeldhouwwerken van kunstenaars.  Het plein wordt omringd door groene bomen en er vinden vaak leuke evenementen plaats zoals markten en concerten.

3. Musée d’Aquitaine

Musée d'Aquitaine is een interessant museum over de geschiedenis van de streek Aquitaine. Het is één van de grootste streekmusea van Frankrijk en het is dan ook zeker een bezoekje waard. In het museum vind je vooral veel informatie over en voorwerpen van de Gallo-Romeinse tijd. In die tijd heette Bordeaux nog Burdigala. Zo staat er een bronzen beeld van Hercules en een prachtig mozaïek. Naast de Gallo-Romeinse tijd is ook de prehistorie, middeleeuwen en moderne tijd vertegenwoordigd. Zo vind je er ook veel informatie over de koloniale tijd en zijn er modellen van wijnschepen te vinden en uitgebreide informatie over de wijnbouw van de streek.

4. Grand Theâtre

Het Grand theâtre is een indrukwekkend theater aan het plein Place de la Comédie. Op deze plek stond vroeger een Gallo-Romeinse tempel, maar er staat sinds 1780 een bijzonder neoclassicistisch theater. De façade van het gebouw is erg indrukwekkend. Het bestaat uit twaalf pilaren met daarboven twaalf beelden van verschillende muzen en Romeinse goden. Ook van binnen is het theater prachtig versierd. Zo zijn de plafonds in blauw en goud geschilderd en vind je er bijzondere meubels en kunstwerken. Het is hoe dan ook zeer de moeite waard om dit theater van binnen en van buiten te bewonderen.

5. CAPC Museum

Het CAPC musée is een groot museum vol met moderne kunst. Het museum staat wereldwijd bekend en is ook binnen Frankrijk één van de belangrijkste musea als het op moderne kunst aan komt en zeker een bezoekje waard. De collectie bestaat uit meer dan 700 kunstwerken die in verschillende tijdsperiodes worden gepresenteerd. Je vindt er veel grote moderne kunststromingen zoals de Conceptual Art, Minimal Art en Arte Povera. Kunstwerken van artiesten zoals Mario Merz, Niele Toroni, Max Neuhaus en Bodem Lewitt hangen in het museum en je vindt er zelfs een drie verdiepingen hoge schildering van Keith Haring. Het CAPC museum kun je dus zeker niet missen als je van moderne kunst houdt.

6. Cathedrale Saint Andre en Tour Pey-Berland

Op het plein Place Pey-Berland vind je de prachtige Cathedrale Saint Andre en de mooie toren Tour Pey-Berland. De kathedraal staat zelfs op de Unesco werelderfgoedlijst en is vooral zo bijzonder door de verschillende bouwstijlen. Zo werd de kerk origineel in een romaanse stijl gebouwd, maar is er daarna nog veel aan de kerk gebouwd door de jaren heen. Daardoor ziet bijvoorbeeld de westzijde er sober uit en is de noordzijde juist veel meer versierd met de bekende beeldengroep Portails Royaux. Ook van binnen is de kerk erg mooi met wederom verschillende stijlen en een groot orgel. Aan de oostkant vind je de Tour Pey-Berland, een losstaande toren van 66 meter hoog. Boven op de toren staat een mooi koperen beeld en het is mogelijk om de toren te beklimmen en het mooie uitzicht te bewonderen.

7. Pont de Pierre

De prachtige Pont de Pierre brug is één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Bordeaux. De brug is sinds 1822 in gebruik en verbind de linker en rechteroever van de Garonne met elkaar. De brug heeft een lengte van 487 meter en bestaat uit 17 bogen. Het is een erg mooie en klassieke brug en dus zeker een bezoekje waard. De brug is sinds 2016 alleen nog maar open voor voetgangers, fietsers en trams en je kunt er dus rustig wandelen. Zo kun je bijvoorbeeld de tram naar de overkant nemen en terug lopen. Je hebt dan een prachtig uitzicht op de skyline van bordeaux. Daarnaast is de stenen brug zelf ook erg mooi met klassieke lantaarns en een embleem van het wapen van de stad.

8. Musée des Vins en La Cité du Vin

Het Musée des Vins en La Cité du Vin zijn twee van de beste en leukste wijnmusea in de stad. Musée des vins is een klein wijnmuseum in het centrum van Bordeaux. Het is erg knus en je kunt er veel leren over geschiedenis van de Bordeaux wijnen en het leven van de wijnhandelaars. Het Cité du vin is wat meer uit het centrum en een stuk groter dan het Musée des Vins. het is gelegen in een indrukwekkend gebouw dat architectuur liefhebbers zeker gezien moeten hebben. Het museum gaat niet alleen over Bordeaux wijnen, maar over allerlei wijnstreken in de wereld. Er zijn audio guides beschikbaar en het museum is ook erg interactief. Zeker een aanrader dus!

 

Excursie info

Excursie pakket " Klassiek 2 "

Prijs 427,00 euro pp

Het excursie pakket bevat:

 • Pauillac en de route van de kastelen van de Médoc
 • Rochefort en La Rochelle
 • Saintes
 • Talmont-sur-Gironde en Meschers-sur-Gironde
 • Saint-Emilion
 • Bordeaux by night
 • Château de Roquetaillade en Cadillac
 • Geleid bezoek aan Bordeaux

 

Excursie Pauillac en de route van de kastelen van de Médoc – 4u

Vertrek met de autocar naar Pauillac om er kennis te maken met de Médoc, een streek met prestige. Deze uithoek van de wereld brengt de meest prestigieuze rode wijnen ter wereld voort en zit gevangen tussen een oceaan en een estuarium. Er heerst een zacht en vochtig microklimaat dat gunstig is voor de groei van de wingerd. We doorkruisen de meest prestigieuze appellaties van de Médoc (Saint Julien, Haut-Médoc...) op de beroemde kastelenroute. U ontmoet er ook de onmisbare namen: Châteaux Lafite Rothschild, Latour en Mouton Rothschild. Tijdens de excursie houdt u halt in één van de kastelen om er deel te nemen aan een degustatie van de beroemde wijnen van de regio. Terug aan boord op het einde van de namiddag.

 

Rochefort en La Rochelle, kuststeden – 10u00

Vertrek met de bus naar Rochefort. Rochefort, dat in de XVIIe eeuw werd opgericht door Colbert op verzoek van Lodewijk XIV om over land en zee te heersen, heeft zijn welvaart te danken aan het mooiste arsenaal van het koninkrijk, half verscholen in het hart van een meander van de Charente. Het historische centrum met zijn vele herenhuizen en prachtige woningen waar grote zeevaarders en ontdekkingsreizigers leefden, ademt nog steeds een sfeer van avontuur en exotisme uit. Bezoek aan de Corderie Royale, het Koninklijke Touwfabriek, symbool van het zeearsenaal. In de langste fabriek van Europa van de XVIIe eeuw werden de touwen vervaardigd van de schepen van de koning en van de zeemacht. U ontdekt er de geschiedenis van dit prachtige met geschiedenis beladen gebouw evenals de technieken voor de vervaardiging van de touwen waarmee de zeilboten werden uitgerust. Verder naar La Rochelle. Lunch in een restaurant. Als hoofdstad van de Charente Maritime onthult deze duizendjarige stad in het midden van de Atlantische kust een uitzonderlijk natuurlijk en architecturaal erfgoed. Tijdens een geleid bezoek aan het hart van de oude stad en de oude haven ontdekt u de poort van de Grosse-Horloge, de straten met bogen, de mooie vakwerkhuizen, de herenhuizen met gebeeldhouwde gevels en de kathedraal. Vrije tijd. Terugkeer naar Royan aan het eind van de dag.

 

Talmont-sur-Gironde en Meschers-sur-Gironde – 4u

Vertrek met de bus en verkenning te voet van een typisch gezellig dorpje. Talmont-sur-Gironde nodigt u voor een wandeling in zijn geplaveide straatjes, op de weg van de overblijfselen van de Witte Toren, naar de Sint-Radegondekerk van de XIIe eeuw en naar zijn kleine haven. De charmante huisjes van dit dorp dat tot "De Mooiste Dorpen van Frankrijk" behoort, herbergen tal van ambachtswinkeltjes. We reizen verder naar Meschers-sur-Gironde voor het bezoek aan de grotwoningen. Deze hangende woningen op de flank van de kliffen zijn echte musea die heel wat schatten herbergen. Terugkeer aan boord.

 

Geleid bezoek aan Bordeaux – 3u

Vertrek met autocar voor het geleide bezoek aan Bordeaux. Bordeaux is door de UNESCO geklasseerd als werelderfgoed en het verkreeg het prestigieuze label in de categorie "culturele site". De helft van de stad, de lanen aan de overs van de Garonne werd zo erkend omwille van het architecturale patrimonium. Vertrek met autocar voor een panoramische rondrit door de stad, u maakt kennis met de belangrijkste monumenten. Daarna bezoeken we het oude Bordeaux te voet. Via de brede lanen in de neoklassieke wijk van Quinconces en het Grand Theâtre tot de nauwe steegjes van de Sint-Pieterswijk ontdekt u gaandeweg de diversiteit van het patrimonium van Bordeaux.

 

Geleid bezoek aan verlichte Bordeaux – 2u

Vertrek met autocar voor het facultatieve geleide bezoek aan Bordeaux. Bordeaux is door de UNESCO geklasseerd als werelderfgoed en het verkreeg het prestigieuze label in de categorie "culturele site". De helft van de stad, de lanen aan de overs van de Garonne werd zo erkend omwille van het architecturale patrimonium. Vertrek met autocar voor een panoramische rondrit door de stad, u maakt kennis met de belangrijkste monumenten. Daarna bezoeken we het oude Bordeaux te voet. Via de brede lanen in de neoklassieke wijk van Quinconces en het Grand Theâtre tot de nauwe steegjes van de Sint-Pieterswijk ontdekt u gaandeweg de diversiteit van het patrimonium van Bordeaux.

 

Saintes – 4u

Vertrek met de bus naar Saintes. Met zijn tweeduizend jaar oude geschiedenis heeft Saintes een rijk erfgoed en veel Gallo-Romeinse en middeleeuwse overblijfselen. Ontdekking van het amfitheater: het is een van de oudste van Gallië en is nog steeds het best bewaarde aan de Atlantische kust. Het getuigt met verhevenheid van het belang van Saintes in de Romeinse tijd. Het amfitheater bood plaats aan 15.000 toeschouwers en werd drie eeuwen lang gebruikt voor gevechtsspektakels tussen gladiatoren of wilde dieren. We ontdekken vervolgens de Saint-Eutrope-kerk: deze kerk staat geklasseerd als UNESCO-werelderfgoed voor de “bedevaart naar Santiago de Compostela” en is een pareltje van de Romaanse kunst. De crypte uit de XIe eeuw is een van de grootste van Europa. De unieke bouwstijl ervan paart kunst aan massiviteit en elegantie. Het gebeeldhouwde decor van een ontroerende eenvoud staat in schril contrast met de opmerkelijke kapitelen van de hoge kerk. Terugkeer aan boord.

 

Geleid bezoek aan St Emilion en degustatie – 3u

Vertrek met de autocar uit Libourne voor de uitstap naar Saint-Emilion. Geleid bezoek aan de ondergrondse monumenten van het dorpje Saint-Emilion. Uw gids zal u toelichting geven bij de geschiedenis van de middeleeuwse stad. Vervolgens ontdekt u een uitzonderlijk geheel: de grot van de monnik Emilion, de stichter van de stad, de kapel van de Drievuldigheid die als eerbetoon aan hem werd gebouwd en de catacomben. Tenslotte ook het meest originele monument, de monolithische kerk. Deze kerk is volledig uit de kalkrots gehouwen en is de grootste in Europa qua afmetingen. U vertrekt vervolgens naar een familiewijngaard waar u verwelkomd wordt door de eigenaar. Hij zal u uitleggen welke stappen de wijn in Saint-Emilion moet doormaken. Een toegelichte degustatie* sluit het bezoek af. Terug naar de autocar in Libourne.

 

Geleid bezoek aan het kasteel van Roquetaillade en Cadillac – 4,5u

Vertrek met de autocar naar naar het kasteel van Roquetaillade. Dit prachtige en prestigieuze middeleeuwse kasteel is geklasseerd als historisch monument uit de 12de en 14de eeuw. U ziet er de middeleeuwse donjons, de eerste Renaissance-schoorstenen van de streek (1600), maar vooral de unieke interieurs uit de 19de eeuw, een Frans meesterwerk van Viollet-le-Duc dat geklasseerd is als historisch monument. Langs de weg, bezoek aan een wijnbouwdomein in de Sauternes en degustatie* van een Sauternes wijn. Terugkeer naar Cadillac en geleid bezoek aan de stad. Aan de rechter oever van de Garonne hebben de Grailly, de heren van Cadillac, dit bastion gesticht waar de Hertog van Epernon later zijn kasteel bouwde. U ziet de poorten en vestingen die als historische monumenten geklasseerd zijn, het centrale plein met zijn galerijen, de oude huizen en de kerk uit de 15de eeuw. Terug aan boord voor het avondmaal gevolgd door animatie. Varen tot Bordeaux. Aankomst tijdens de nacht. Aanlegplaats voor de nacht.

Prijs info

Prijzen 

 KAJUITTYPE

PRIJS PER PERSOON

Benedendek dubbel

1795 euro pp

Benedendek single

2395 euro pp

Bovendek dubbel

1960 euro pp

Bovendek single

2565 euro pp

 

 

INBEGREPEN:

 • Trein en transfers naar en van het schip
 • Cruise in volpension vanaf het diner van Dag 1 tot het ontbijtbuffet van Dag 8
 • Dranken inbegrepen aan boord (behalve de speciale kaarten)
 • De excursie Royan en zijn boulevard (Dag 2)
 • Verblijf in een tweepersoonskajuit met airco, douche en toilet
 • Animatie aan boord 
 • Bijstand van de host aan boord
 • Welkomstdrank
 • Haventaksen
 • Bijstands-/repatriëringsverzekering

 

NIET INBEGREPEN:

 • Dranken op de speciale kaarten en tijdens excursies of verplaatsingen
 • Excursie pakket "klassiek 2 " aan 427 euro pp 
 • Annulatie-/bagageverzekering
 • De persoonlijke uitgaven
 • Fooien (niet verplicht)
 • Dossierkost (20 euro)

 

VERZEKERINGEN:

Ondanks de prima voorbereiding en de uiterste zorg die Project Reizen aan uw reis besteedt, kunnen er zich voor of tijdens uw vakantie onvoorziene omstandigheden voordoen.

Om een zorgeloze vakantie tegemoet te gaan, kiest u daarom best voor de meest uitgebreide reis- en bijstandsverzekering die wij u, in samenwerking met Allianz Global Assistance, aanbieden.

Voor deze reis heeft u de vrijblijvende keuze uit volgende verzekeringen:

 • Annulatieverzekering en compensatiereis - 6.3 % van de totale reissom
 1. Compensatiereis:

Wie om dringende redenen zijn vakantie vroegtijdig moet onderbreken en wordt gerepatrieerd, ontvangt een waardebon die kan worden ingeruild bij het boeken van een volgende nieuwe reis bij dezelfde reisbemiddelaar.

2.   Annulatie

Fooien

Fooien zijn niet inbegrepen, ze worden aan het einde van het verblijf verzameld en eerlijk verdeeld onder alle bemanningsleden.

De bijdrage van de passagiers toont aan dat ze de kwaliteit van de diensten en de aandacht die ze tijdens de cruise op alle niveaus hebben gekregen, op prijs stellen.

Welk bedrag moet u geven? Een fooi tussen 5 en 10 € per dag per persoon is een gemiddelde, maar elke passagier is natuurlijk vrij om te geven wat hij wil en niet verplicht.

Hiervoor wordt een omslag in de kajuit gelegd tijdens de laatste avond aan boord. Steek deze in de hiertoe bestemde doos bij de receptie van het schip tijdens de ontscheping.

 

Specifiek