Riviercruise op de Garonne en de Dordogne

Reisvrienden Leven zoals God in Frankrijk...

Bordeaux
26 sept. - 1 okt. 2020
vanaf
€ 1395pp
Boek nu

Info

 

Dag 1 - 26 september 2020

BORDEAUX

Rechtstreekse vlucht naar Bordeaux en transfer naar het schip.

Vrije tijd om het centrum van de stad te verkennen.

Inscheping om 18u. Welkomstdrankje en voorstelling van de bemanning.

Welkomstavond.

 

Dag 2 - 27 september 2020

BORDEAUX - PAUILLAC

Navigatie in de voormiddag.

Pauillac ligt aan de oevers van de  Gironde, het grootste estuarium van West-Europa.Een estuarium is een trechtervormige monding van een rivier waar het getij zich laat voelen. Typerend is de mengeling van zoet en zout water.Pauillac is  beroemd vanwege de drie premiers crus: Château Mouton-Rothschild, Château Lafite-Rothschild en Château Latour.


In de namiddag, voorgestelde facultatieve excursie:
Ontdekkingstocht van de grands crus van de Médoc

Na een rijkelijk gevulde dag wordt u s'avonds getrakteerd op een sfeervolle avond georganiseerd door het animatieteam van het schip.

 

Dag 3 - 28 september 2020

PAUILLAC - Monding van de Gironde - BLAYE

`s Morgens varen we naar Blaye.

Blaye is gekend om de zijn statige citadel van Blaye die op indrukwekkende wijze heerst over het estuarium van de Gironde. Deze citadel werd in de 17de eeuw ontworpen door de beroemde militair architect Vauban om Bordeaux te beschermen tegen aanvallen vanop zee. Deze locatie is UNESCO werelderfgoed én één van de mooiste constructies van Vauban! De stadsmuren, versterkte poorten, kazernes, gevangenis en strooibus zijn stuk voor stuk voorbeelden van het verdedigingssysteem die u kunt bewonderen langs het parcours. Dit is tevens de gelegenheid om de vestingen van Blaye te gaan bekijken. En te genieten van het wijdste estuarium van West-Europa!

Voorgestelde facultatieve excursies:

Route van de corniche en de citadel van Blaye, tradities en authenticiteit.

Na het bezoek aan Blaye vaart het schip verder op de Gironde tot aan het estuarium.

's Avonds kan u de benen los gooien op de dansavond aan boord van het schip.

 

Dag 4 - 29 september 2020

BLAYE - LIBOURNE - Saint-Emilion

`s Morgens zet de Cyrano de Bergerac koers naar Libourne.

In de namiddag, voorgestelde facultatieve excursie:

Vandaag krijgt u de kans om het wijndorp bij uitstek te bezoeken: Saint-Emilion.

Het beroemde dorpje Saint-Émilion, hooggelegen in het hart van een van de meest prestigieuze wijngaarden van de Bordeaux, staat natuurlijk bekend om zijn uitstekende wijnen, maar het opmerkelijke onroerend erfgoed is ook meer dan de moeite waard!

Het zeer sfeervolle plaatsje, hooggelegen op zijn rotspunt, zal liefhebbers van mooie gebouwen en gezellige smalle straatjes ongetwijfeld charmeren. En als u van mooie vergezichten houdt, moet u zeker de toren tour du Roy op! Want deze indrukwekkende burchttoren uit de 13de eeuw biedt van bovenaf een schitterend uitzicht over daken en wijngaarden van Saint-Émilion. Mocht u meer interesse hebben voor religieuze bouwkunst, dan is de binnenplaats van de kappitelkerk zeker iets voor u. Met zijn voormalige grafnissen is de originele monolithische kerk uit de 11de eeuw of het klooster van de orde der Cordeliers met elegante zuilen zeker een bezoekje waard. Wat betreft de zoetekouwen en fijnproevers, die kunnen zich hier te goed doen aan een Grand Cru wijn, of een heerlijke macaron, die al sinds 1620 ambachtelijk gemaakt worden!

Terug aan boord in Libourne.

Vanavond kan u genieten van de Gala avond op het schip.

 

 

Dag 5 - 30 september 2020

LIBOURNE - BORDEAUX

's morgens vaart het schip terug richting de vertrekhaven: Bordeaux

Denk je aan Bordeaux, dan denk je aan wijn! Met 60 herkomstbenamingen ofwel appellations en 7.000 wijnboeren mag u deze stad gerust dé wijnhoofdstad van Frankrijk noemen. Maar deze heerlijke stad biedt niet alleen gastronomie... Maar bezit ook een schat aan cultuur en een rijke architectuur.  Het rijke achttiende-eeuwse erfgoed van deze voormalige grote handelshaven strekt zich uit langs de oevers van de Garonne. De als Unesco Werelderfgoed geklasseerde kades, de bekende Place de la Bourse en het de fameuze miroir d'eau (de waterspiegel) noemen. 

Voorgestelde facultatieve excursies:

Geleid bezoek aan Bordeaux, gekend voor zijn architecturale erfgoed.

s'Avonds wordt u opnieuw op sleeptouw genomen door het animatieteam op het schip.

 

Dag 6 - 1 oktober 2020

BORDEAUX

 

Ontbijtbuffet aan boord. Ontscheping om 9 uur.

Helaas zit de cruise er reeds op en reist u vandaag terug naar huis.

Na de ontscheping wordt u per autocar naar de luchthaven gebracht.

Rechtsteekse vlucht.

 

  *Afhankelijk van de getijden kan de stop in Pauillac misschien vervangen worden door die van Cussac-Fort-Médoc, Blaye en Libourne door Bourg.

Info

Het schip Cyrano de Bergerac 5*

Het luxueuze 5 ankersschip MS Cyrano de Bergerac biedt plaats aan 174 passagiers. Alle hutten op het hoofddek hebben grote ramen, zijn ruim en uitgerust met airco, radio, tv, telefoon en safe. De badkamer heeft een douche, lavabo, toilet en haardroger. Dit luxeschip beschikt over een panoramisch restaurant, salon, bar met dansvloer, winkel en groot zonnedek.
Op de MS Cyrano de Bergerac kunnen de ramen niet geopend worden, op geen enkel dek. Het verschil tussen de drie dekken ligt dus enkel in de locatie op de boot. Hoe hoger het dek, hoe beter het uitzicht.

Aan boord kan u genieten van een verfijnde Franse keuken en bovendien zijn alle dranken inclusief tijdens de maaltijden en aan de bar van het schip.

BOVENDEK

41 Kajuiten

 • 38 tweepersoonskajuiten 
 • 3 tweepersoonskajuiten met groot bed

TUSSENDEK

21 Kajuiten

 • 16 tweepersoonskajuiten 
 • 4 tweepersoonskajuiten met groot bed 
 • 1 kajuit voor mindervalide persoon

HOOFDDEK

25 Kajuiten

 • 15 tweepersoonskajuiten 
 • 10 tweepersoonskajuiten met groot bed

Voorzieningen

 • Televisie
 • Badkamer met douche en privétoilet
 • Handdoeken
 • Binnentelefoon 
 • Kluis 
 • Omkeerbare airconditioning 
 • Elektriciteit 220V 
 • Wifi

Opmerking: er is geen wasservice aan boord.

Plan van een standaardkajuit

 

 

 

 

 

Programma overzicht

Animatie aan boord

Aan boord worden vele activiteiten en animaties voorgesteld waaraan u kan deelnemen volgens uw wens.

Op het moment van het aperitief worden spelletjes en quizzen door de animatoren aangeboden in de salon-bar.

Op het zonnedek, waar u zowel alleen als met familie of vrienden kan wandelen, of waar u comfortabel in de ligstoelen kan plaatsnemen, worden er 's ochtends ook gymnastiek-sessies georganiseerd. Zo kan u fit blijven, terwijl u geniet van het prachtige uitzicht op de voorbijtrekkende landschappen.

Vaak worden lezingen over thema's met betrekking tot de geschiedenis en de geografie van de bezochte plaatsen door deskundigen aangeboden in de salon-bar.

Sommige avonden komt de dansvloer van het salon tot leven. Muzikale avond, onthaal van folkloristische groepen of zangers, avond van de bemanning die de verborgen talenten van uw toegewijde diensters onthult, gala-avond, ... Er zijn heel wat kwalitatieve festiviteiten aan boord.

De gala-avond

De gala-avond is een onmisbare traditie in de wereld van de cruises. Dit is de avond waar we er piekfijn willen uitzien, hoewel er geen dresscode is opgelegd. De bemanning, van de matroos tot de kapitein, in volle ornaat, stelt zich voor aan de klanten die uitgenodigd zijn om deel te nemen aan een aperitief in aanwezigheid van de kapitein, de boordcommissaris, de chef-kok en de bootmanagers.

Tijdens die avond zet de chef-kok alles op alles om te scoren. De gerechten, zeer verfijnd tijdens de volledige cruise, zijn een speciaal eerbetoon aan de Franse gastronomie. Dit feest wordt vervolgd door een dansavond in de salon-bar.

 

Extra info

Informatief

Bij aankomst heeft u de mogelijkheid om deze heerlijke stad vrij te bezoeken. Over de bagage hoeft u zich geen zorgen te maken, deze wordt op het schip voor u bewaard.

De aanmeer -en vertrekplaats is heel centraal gelegen aan de kades van de Garonne.

Enkele bezienswaardigheden voor u op een rijtje:

1. Place de la Bourse

Het mooie Place de la Bourse vind je aan de oever van de rivier de Garonne. Op het plein zelf vind je een prachtige fontein, Fontaine des Trois-Grâces. De fontein is gebaseerd op een verhaal uit de Griekse mythologie en is erg indrukwekkend. Het hoogtepunt van het Place de la Bourse is zeker de Miroir d’Eau. Dit ondiepe waterbassin is het grootste ter wereld en is gecreëerd om het volledige plein te doen reflecteren in het water. Dit zorgt voor een spectaculair beeld, dat zeker ‘s avonds, als alle gebouwen zijn verlicht, erg bijzonder is.

2. Esplanade des Quinconces

Esplanade des Quinconces is nog zo’n mooi plein in het centrum van Bordeaux. Het is zelfs het grootste plein van Frankrijk en je kunt er dan ook heerlijk wandelen. Op het plein vind je verschillende fonteinen en beeldhouwwerken van kunstenaars.  Het plein wordt omringd door groene bomen en er vinden vaak leuke evenementen plaats zoals markten en concerten.

3. Musée d’Aquitaine

Musée d'Aquitaine is een interessant museum over de geschiedenis van de streek Aquitaine. Het is één van de grootste streekmusea van Frankrijk en het is dan ook zeker een bezoekje waard. In het museum vind je vooral veel informatie over en voorwerpen van de Gallo-Romeinse tijd. In die tijd heette Bordeaux nog Burdigala. Zo staat er een bronzen beeld van Hercules en een prachtig mozaïek. Naast de Gallo-Romeinse tijd is ook de prehistorie, middeleeuwen en moderne tijd vertegenwoordigd. Zo vind je er ook veel informatie over de koloniale tijd en zijn er modellen van wijnschepen te vinden en uitgebreide informatie over de wijnbouw van de streek.

4. Grand Theâtre

Het Grand theâtre is een indrukwekkend theater aan het plein Place de la Comédie. Op deze plek stond vroeger een Gallo-Romeinse tempel, maar er staat sinds 1780 een bijzonder neoclassicistisch theater. De façade van het gebouw is erg indrukwekkend. Het bestaat uit twaalf pilaren met daarboven twaalf beelden van verschillende muzen en Romeinse goden. Ook van binnen is het theater prachtig versierd. Zo zijn de plafonds in blauw en goud geschilderd en vind je er bijzondere meubels en kunstwerken. Het is hoe dan ook zeer de moeite waard om dit theater van binnen en van buiten te bewonderen.

5. CAPC Museum

Het CAPC musée is een groot museum vol met moderne kunst. Het museum staat wereldwijd bekend en is ook binnen Frankrijk één van de belangrijkste musea als het op moderne kunst aan komt en zeker een bezoekje waard. De collectie bestaat uit meer dan 700 kunstwerken die in verschillende tijdsperiodes worden gepresenteerd. Je vindt er veel grote moderne kunststromingen zoals de Conceptual Art, Minimal Art en Arte Povera. Kunstwerken van artiesten zoals Mario Merz, Niele Toroni, Max Neuhaus en Bodem Lewitt hangen in het museum en je vindt er zelfs een drie verdiepingen hoge schildering van Keith Haring. Het CAPC museum kun je dus zeker niet missen als je van moderne kunst houdt.

6. Cathedrale Saint Andre en Tour Pey-Berland

Op het plein Place Pey-Berland vind je de prachtige Cathedrale Saint Andre en de mooie toren Tour Pey-Berland. De kathedraal staat zelfs op de Unesco werelderfgoedlijst en is vooral zo bijzonder door de verschillende bouwstijlen. Zo werd de kerk origineel in een romaanse stijl gebouwd, maar is er daarna nog veel aan de kerk gebouwd door de jaren heen. Daardoor ziet bijvoorbeeld de westzijde er sober uit en is de noordzijde juist veel meer versierd met de bekende beeldengroep Portails Royaux. Ook van binnen is de kerk erg mooi met wederom verschillende stijlen en een groot orgel. Aan de oostkant vind je de Tour Pey-Berland, een losstaande toren van 66 meter hoog. Boven op de toren staat een mooi koperen beeld en het is mogelijk om de toren te beklimmen en het mooie uitzicht te bewonderen.

7. Pont de Pierre

De prachtige Pont de Pierre brug is één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Bordeaux. De brug is sinds 1822 in gebruik en verbind de linker en rechteroever van de Garonne met elkaar. De brug heeft een lengte van 487 meter en bestaat uit 17 bogen. Het is een erg mooie en klassieke brug en dus zeker een bezoekje waard. De brug is sinds 2016 alleen nog maar open voor voetgangers, fietsers en trams en je kunt er dus rustig wandelen. Zo kun je bijvoorbeeld de tram naar de overkant nemen en terug lopen. Je hebt dan een prachtig uitzicht op de skyline van bordeaux. Daarnaast is de stenen brug zelf ook erg mooi met klassieke lantaarns en een embleem van het wapen van de stad.

8. Musée des Vins en La Cité du Vin

Het Musée des Vins en La Cité du Vin zijn twee van de beste en leukste wijnmusea in de stad. Musée des vins is een klein wijnmuseum in het centrum van Bordeaux. Het is erg knus en je kunt er veel leren over geschiedenis van de Bordeaux wijnen en het leven van de wijnhandelaars. Het Cité du vin is wat meer uit het centrum en een stuk groter dan het Musée des Vins. het is gelegen in een indrukwekkend gebouw dat architectuur liefhebbers zeker gezien moeten hebben. Het museum gaat niet alleen over Bordeaux wijnen, maar over allerlei wijnstreken in de wereld. Er zijn audio guides beschikbaar en het museum is ook erg interactief. Zeker een aanrader dus!

 

Excursie info

Excursie pakket " Klassiek " - Prijs 179.00 euro pp*

*Aan boord betaalt u 250.00 euro pp

Geleid bezoek aan het dorp Bourg en Blaye:

Vertrek per autocar met een gids voor een rit langs de route van de Corniche. U ontdekt oude vissershuizen, opmerkelijke huizen in het hartje van de klif en "carrelets”, vissershutjes op de Gironde die op palen gebouwd zijn. We houden halt te Bourg om van een prachtig zicht op de Gironde te genieten. Vervolgens begeven we ons te voet naar de Halle en proeven er van een vijg van Bourg, een lokale specialiteit. Terugkeer naar Blaye, geleid bezoek aan de citadel die door Vauban gebouwd werd en gelegen is op een rotsachtige kaap. Uw gids zal u het volledige verdedigingsproces uit de doeken doen. We komen tevens voorbij het klooster dat vroeger voor de soldaten bestemd was die in de citadel verbleven. We ronden het bezoek af met een proeverij van de welbekende "pralines de Blaye”.

Duur: 04u00

De route van de grands crus van de Médoc:

Vertrek met de autocar naar Pauillac om er kennis te maken met de Médoc, een streek met prestige. Deze uithoek van de wereld brengt de meest prestigieuze rode wijnen ter wereld voort en zit gevangen tussen een oceaan en een estuarium. Er heerst een zacht en vochtig microklimaat dat gunstig is voor de groei van de wingerd. We doorkruisen de meest prestigieuze appellaties van de Médoc (Saint Julien, Haut-Médoc...) op de beroemde kastelenroute. U ontmoet er ook de onmisbare namen: Châteaux Lafite Rothschild, Latour en Mouton Rothschild. Tijdens de excursie houdt u halt in één van de kastelen om er deel te nemen aan een degustatie van de beroemde wijnen van de regio. Terug aan boord op het einde van de namiddag. 

Duur: 04u00

Geleid bezoek aan St Emilion en degustatie:

Vertrek met de autocar uit Libourne voor de uitstap naar Saint-Emilion. Geleid bezoek aan de ondergrondse monumenten van het dorpje Saint-Emilion. Uw gids zal u toelichting geven bij de geschiedenis van de middeleeuwse stad. Vervolgens ontdekt u een uitzonderlijk geheel: de grot van de monnik Emilion, de stichter van de stad, de kapel van de Drievuldigheid die als eerbetoon aan hem werd gebouwd en de catacomben. Tenslotte ook het meest originele monument, de monolithische kerk. Deze kerk is volledig uit de kalkrots gehouwen en is de grootste in Europa qua afmetingen. U vertrekt vervolgens naar een familiewijngaard waar u verwelkomd wordt door de eigenaar. Hij zal u uitleggen welke stappen de wijn in Saint-Emilion moet doormaken. Een toegelichte degustatie* sluit het bezoek af. Terug naar de autocar in Libourne.

Duur: 03u00

Geleid bezoek aan Bordeaux:

Vertrek met autocar voor het facultatieve geleide bezoek aan Bordeaux. Bordeaux is door de UNESCO geklasseerd als werelderfgoed en het verkreeg het prestigieuze label in de categorie "culturele site". De helft van de stad, de lanen aan de oevers van de Garonne werd zo erkend omwille van het architecturale patrimonium. Vertrek met autocar voor een panoramische rondrit door de stad, u maakt kennis met de belangrijkste monumenten. Daarna bezoeken we het oude Bordeaux te voet. Via de brede lanen in de neoklassieke wijk van Quinconces en het Grand Theâtre tot de nauwe steegjes van de Sint-Pieterswijk. U ontdekt gaandeweg de diversiteit van het patrimonium van Bordeaux.

Duur: 03u00

 

Prijs info

Prijzen

 KAJUITTYPE  PRIJS PER PERSOON
Benedendek Dubbel 1395.00 euro pp
Benedendek Single 1735.00 euro pp
   
 Tussendek Dubbel 1500.00 euro pp
 Tussendek Single 1835.00 euro pp
   
Bovendek Dubbel 1520.00 euro pp
Bovendek Single 1860.00 euro pp

 

INBEGREPEN:

 • Rechtstreekse vluchten en transfers naar en van het schip
 • De cruise in volpension (van het avondmaal van de 1ste dag tot het ontbijt van de laatste dag)
 • Dranken inbegrepen aan boord tijdens de maaltijden en aan de bar  (buiten speciale drankkaarten)
 • Het verblijf in een dubbele kajuit met airco, douche en WC
 • Animatie aan boord 
 • Bijstand van een host aan boord
 • Welkomstdrank
 • Haventaksen

NIET INBEGREPEN:

 • Dranken op de speciale drankkaarten
 • Dranken tijdens excursies of verplaatsingen
 • Excursie pakket "klassiek " aan 179.00 euro pp 
 • Verzekeringen
 • De persoonlijke uitgaven
 • Fooien (niet verplicht)
 • Dossierkost (20 euro)

Fooien

Fooien zijn niet inbegrepen, ze worden aan het einde van het verblijf verzameld en eerlijk verdeeld onder alle bemanningsleden.

De bijdrage van de passagiers toont aan dat ze de kwaliteit van de diensten en de aandacht die ze tijdens de cruise op alle niveaus hebben gekregen, op prijs stellen.

Welk bedrag moet u geven? Een fooi tussen 5 en 10 € per dag per persoon is een gemiddelde, maar elke passagier is natuurlijk vrij om te geven wat hij wil en niet verplicht.

Hiervoor wordt een omslag in de kajuit gelegd tijdens de laatste avond aan boord. Steek deze in de hiertoe bestemde doos bij de receptie van het schip tijdens de ontscheping.

 

Specifiek

Verzekering

Ga goed verzekerd op reis!

Of je nu lang op voorhand uw droomvakantie vastlegt of enkele weken voor vertrek, het liefst van al doet u dat met een gerust gevoel. In samenwerking met Allianz Global Assistance bieden we verschillende  verzekeringsmogelijkheden aan zodat u zorgeloos kan vertrekken. Zo kan u kiezen om vrijblijvend een tijdelijke verzekering af te sluiten voor annulering van uw reis voor vertrek of zelfs halverwege uw vakantie, als u bv. ziek wordt tijdens uw vakantie of voor verlies of diefstal van uw bagage.

Ik ben reeds verzekering via mijn creditcard, ziekenfonds of andere dus ik heb geen verzekering nodig – Klopt dit?

Wanneer u reeds verzekerd bent via uw creditcard, ziekenfonds of andere dan raden we u aan om grondig de voorwaarwaarden na te lezen. Er kunnen uitsluitingen zijn of voorwaarden waaraan dienen voldaan te worden om te kunnen genieten van de verzekering. Enkele aandachtspunten zijn:

 • Wie is gedekt bij de reisverzekering? Bij Allianz zijn alle reizigers in de reservatie gedekt.
 • Tot welke graad kan u annuleren omwille van overlijden? Bij allianz kan u annuleren bij overlijden tot de 2de graad.
 • Waar bent u gedekt bij de reisverzekering, is dit ook geldig op een Cruise? Bij Allianz bent u gedekt in heel Europa, ook op zee.
 • Zijn vooraf bestaande ziektes inbegrepen? Bij Allianz zijn vooraf bestaande ziektes inbegrepen.
 • Hoe dien ik de reis te betalen? Bij Allianz zijn er geen betalingsvoorwaarden, u dient de verzekering af te sluiten op het moment van reservatie van de reis.
 • Welke bedrag is gedekt? Is er een franchise? Bij Allianz bent u verzekerd voor de volledige reissom ( tot 10.000 euro). Het verzekeringsbedrag is niet terugbetaalbaar.

Voor deze reis heeft u de vrijblijvende keuze uit volgende verzekeringen:

Exclusive Europe Selection - 7.5 % van de totale reissom 

Annulatieverzekering + bijstandsverzekering + compensatiereis

Klik hier voor de algemene voorwaarden

Annulatieverzekering en compensatiereis - 6.3 % van de totale reissom

Compensatiereis

Wie om dringende redenen zijn vakantie vroegtijdig moet onderbreken en wordt gerepatrieerd, ontvangt een waardebon die kan worden ingeruild bij het boeken van een volgende nieuwe reis bij dezelfde reisbemiddelaar.

Annulatie

Klik hier voor de algemene voorwaarden