Unieke riviercruise op de Douro

Cruise Vaar als eerste mee met het nieuwste schip van Croisi Europe: de MS Amalia Rodriguez!

Portugal
7 jul. - 14 jul. 2019
vanaf
€ 1975pp
Boek nu

Info

De MS Amalia Rodriguez, nu nog in de aanbouwsteigers, brengt ons in alle luxe en met de nieuwste technologieën van Porto naar Spanje, langs de vallei van de Douro.

Ons avontuur begint in Porto, en wie Porto zegt denkt Portwijn. Maar er meer dan dat alleen:

Porto bezoeken is ondergedompeld worden in eeuwenoude tradities op vlak van cultuur, gastronomie en muziek. Kuier langs de historische gevels met de typische azulejos en bewonder de vele met bloemen versierde balkons.

De stad werd in 1996 immers niet voor niets in het Unesco-werelderfgoed opgenomen. Het oude stadscentrum is een verzameling van kerken, kapelletjes en monumenten verbonden door smalle en gezellige straatjes.

Na ons bezoek aan Porto zetten we koers langs de Douro vallei richting Regua, Vega de Teron en Salamanca.

Salamanca lijkt wel één groot museum. Een zeldzaam mooie stad, fraai gelegen, met een reeks monumenten van historische en culturele waarde zoals de 800 jaar oude universiteit, de kathedraal en de elegante bebouwing rond het centrale plein, de Plaza Mayor.

In een steegje naast  Plaza Mayor ligt het 12e-eeuwse Iglesia de San Martin ingesloten tussen de huizen. Iets westelijker ligt het torre del Clavero, een 15e-eeuws fort. verderop komt men drie opmerkelijk fraaie kloosters tegen: Convento de San Clara, Convento de San Esteban en Convento de las Dueñas.

Bijzonder is het 15de-eeuwse Casa de las Conchas (huis van de schelpen) dat in het niet valt bij de kolossale kerk Real Clerica de San Marcos.

In Salamanca zijn de Middeleeuwen werkelijk voelbaar. Al jaren houdt de stad met succes de bouw van moderne gebouwen tegen. 

 

 

 

 

 

 

Cruise info

Omdat de MS Amalia Rodriguez nog in aanbouw is, zijn er geen foto's van het schip zelf beschikbaar. Onderstaande foto's zijn van een vergelijkbaar zusterschip, de MS Miguel Torga.

Dekkenplan

 

 • Bovendek: 34 dubbele kajuiten

 • Tussendek: 24 dubbele kajuiten

 • Hoofddek: 8 dubbele kajuiten

Accommodatie

Accommodatie aan boord: 

 • Salon met grote ramen
 • Restaurant
 • Bibliotheek
 •  Winkeltje
 • Lift
 • Ingericht zonnedek
 • Gratis wifi aan boord

Alle kajuiten zijn uitgerust met douche en wc, een flatscreen tv, een haardroger, een safe en een kleerkast.

Op het Midden- en Bovendek kunnen de ramen worden geopend, terwijl de kajuiten op het benedendek over een patrijspoort beschikken.

Alle bedden zijn 2 aparte benedenbedden die ook samengezet kunnen worden.

 

Vaarroute

VAARSCHEMA

DAG 1 VERTREKDAG
DAG 2 PORTO
DAG 3 PORTO - REGUA
DAG 4 REGUE - VEGA DE TERON
DAG 5 BARCA D’ALVA - SALAMANCA
DAG 6 BARCA D’ALVA – FERRADOSA - PINHAO
DAG 7 PINHAO – PORTO
DAG 8 PORTO

 

DAG 1: VERTREKDAG

Samen met uw begeleider vertrekt u met een  lijnvlucht naar Porto. Hierna gaan we met een transfer naar het schip.

We kunnen inscheping vanaf 17u. Eens aan boord krijgen we een welkomstdrankje en volgt een voorstelling van de bemanning. Na dit alles dineren we aan boord.

Vertrek op excursie om kennis te maken met Porto by night

DAG 2: PORTO

Excursie: Geleid bezoek aan Porto en wijndegustatie

 • Vrije namiddag of mogelijkheid tot transfer naar het centrum.
 • We dineren aan boord. Na het diner is een fado show.

DAG 3: PORTO - REGUA

Excursie: Guimarães

 • Terug aan boord in Porto.
 • In de namiddag varen we door prachtlandschappen naar Regua. We passeren de Carrapatello sluis, met zijn 36 m de hoogste van Europe.
 • We dineren aan boord. Hierna heeft u de mogelijk om deel te nemen aan de dansavond of u kiest voor wat vrije tijd in Regua.

 

DAG 4: REGUA – VEGA DE TERON

Excursie: Vila Real en Casa de Mateus

 • In de namiddag varen we tussen de wijnheuvels richting Vega de Teron.
 • Diner en Flamenco avond aan boord.

 

DAG 5: BARCA D’ALVA - SALAMANCA

Vandaag meren we aan in het Spaanse Salamanca, één van de hoogtepunten van de reis! Deze stad bezit een indrukwekkende kathedraal en één van de oudste universiteiten ter wereld ( 1218).

Excursie : Daguitstap naar Salamanca (lunch inbegrepen)

 • Diner en avondanimatie aan boord.

 

DAG 6: BARCA D’ALVA – FERRADOSA - PINHAO

In de voormiddag varen we opnieuw door het hartje van de fotogenieke Dourovallei. We lunchen aan boord.

Excursie naar de wijnroute van Porto

 • Gala-avond aan boord.

 

DAG 7: PINHAO – PORTO

 Excursie: Geleid bezoek aan Lamego.

 • In de namiddag varen we terug naar Porto.
 • Aan boord geeft de bemanning een folkloreshow!

DAG 8: PORTO

Ontbijtbuffet aan boord . We ontschepen om 9 u.

 • Transfer naar de luchthaven.
 • Terugvlucht naar Brussel.

Formaliteiten

Formaliteiten

 • Geldige identiteitskaart verplicht. 

 

 

 

Excursie info

De excursies zijn allemaal inbegrepen in de prijs!

De excursies worden ter plaatse in het Nederlands vertaald door uw begeleider.

Porto by night.

Vertrek op excursie om kennis te maken met Porto by night. Geniet van de schoonheid van een van de oudste steden van Europa, als werelderfgoed geklasseerd door de UNESCO tijdens een rondrit met de autocar. Porto, wereldwijd bekend bij wijnliefhebbers, ligt aan de monding van de "rio Douro". Deze "stad van graniet" is uitgestrekt over nauwe straatjes tussen de heuvels en de meanders van de rivier. De rijkdom van het handelsverleden is nog intact gebleven. Maar de tweede grootste stad van Portugal is ook een jonge, warme stad, de hoofdplaats van een regio waar men wijn teelt en waar de oceaan heerst. U houdt natuurlijk halt om een bezoek te brengen aan het station van Sao Bento, beroemd omwille van zijn beroemde azulejos. Deze keramieken tegels vormen grote fresco's die de grote momenten vertellen uit het verleden van de stad of die traditionele beelden uit het Portugese leven tonen. Terug instappen in de autocar.

Duur: 1u00-1u30

Geleid bezoek aan Porto en wijndegustatie

Vertrek met de autocar aan de kaai van Villa Nova de Gaia, vlak voor de grote stad Porto en ervan gescheiden door de Douro en de beroemde Dom Luis-brug,gebouwd tussen 1881 en 1886 door ingenieur Théophile Seyrig, leerling van Gustave Eiffel. Dit is de tweede grootste stad van Portugal en is op pittoreske wijze aangelevgd op de oever van de Douro. Eerst ziet men er enkel het grijs, hier en daar doorspekt met rode dakpannen. Als men van dichterbij kijkt, dan ontdekt men vanuit het hart en oprecht de boeiende wijken met hun unieke architectuur. Het historische stadscentrum werd in 1986 door de UNESCO geklasseerd als werelderfgoed. Verder met het bezoek aan het Beursplein. De beurs werd in 1834 opgericht door de Handelsvereniging van Porto die er nog altijd huist. Na het beklimmen van een mooie trap in graniet en gesculpteered marmer bezoeken we de zaal van de oude handelsrechtbank, de gouden zaal en de arabische zaal, in ovalen vorm, versierd met glas-in-loodramen, arabesken, gesculpteerd hout om het Arabische stucwerk na te bootsen (materiaal dat mmarmer nabootst). Daarna een bezoek aan de'Sao Francisco-kerk, ook "gouden kerk" genoemd. Aanvankelijk was het een bescheiden klooster gebouwd door de Franciscaner monniken in de 12de eeuw. In de 15de en 16de eeuw hebben rijke families uit Porto bijgedragen tot de ontwikkeling van het gebouw en de rijkdom ervan alvorens zich te vestigen in het barokken gouden interieur in de 17de en 18de eeuw. De structuur van de kerk en de rozet van gotische oorsprong combineren de stijlen uit verschillende tijden. U keert via de Dom Luis-brug opnieuw terug naar Vila Nova de Gaia waar u een van de beroemde wijnkelders van de stad bereikt. Een van de andere glories van Porto is dat het zijn naam gaf aan de beroemde wijnen die over de hele wereld gedronken worden. U kunt dit proeven tijdens het bezoek aan een wijnkelder in Porto. Terug instappen in de autocar.

Duur: 4u00

 • Het bezoek gebeurt hoofdzakelijk met autocar.
 • Voorzie toch goede schoenen, de straten zijn in kasseistenen gelegd en het korte traject tussen het Beurspaleis en de San Francisco-kerk wordt te voet afgelegd.

Guimarães

Vanuit Porto begeven we ons met de bus naar de stad Guimarães. Rondleiding te voet in Guimarães, een charmante stad waar zich middeleeuwse en moderne wijken hebben ontwikkeld. U krijgt de gelegenheid om de kerk Nossa Senhora de Oliveira, het belangrijkste religieuze gebouw van de stad, te ontdekken. De kerk domineert het plein en wordt gekenmerkt door een verscheidenheid aan bouwstijlen (buitenkant). Daarna volgt een bezoek aan het paleis van de Hertogen van Braganza, dit paleis werd in de 16e eeuw gebouwd door de eerste hertog van Braganza. De architectuur van dit Paleis behoort tot de meeste opmerkelijke bouwstijlen van het Iberisch schiereiland. (Paleis gesloten op 1 mei en met Pasen)Terug aan boord in Porto.
Duur: 4u00

 • Voorzie goede wandelschoenen

 

Vila Real en Casa de Mateus

Vertrek per autocar vanuit Regua of Pinhao naar Vila Real, een klein stadje met talrijke huizen uit de 16e en 18e eeuw. Panoramische rondrit gevold door een proeverij van «Cristas de Galo», een lokaal gebak. Daarna ontdekt u het kasteeltje van Solar de Mateus, het mooiste en meest verbazende kasteel van het Noorden van Portugal. U wandelt o.a. in de prachtige tuin met buxushagen en prielen die een «tunnel van groen» vormen. Terug aan boord in Regia of Pinda waar de boot op u wacht..

Duur: 4u00

 • Voorzie goede schoenen.

Daguitstap naar Salamanca (lunch inbegrepen)

Vertrek met de autocar met onze animatrice van Barca d'Alva naar Salamanco, waar u de stadsgidsen vervoegt. Tijdens deze daguitstap ontdekt u de stad Salamanca te voet in het gezelschap van uw gidsen. Sinds 1988 staat de oude stad van Salamanca als werelderfgoed geregistreerd bij de UNESCO. De geklasseerde perimeter, die getekend is naar de indeling van het Plan Expecial de Protección y Reforma Interior (het equivalent van de Franse beschermde sector), bestrijkt het merendeel van de stad zoals deze bestond tot het midden van de 20ste eeuw. Sindsdien kent Salamanco een groeiend succes. U bezoekt de kathedraal waar de opeenvolgende uitbreidingen een combinatie van stijlen heeft gecreëerd, gaande van late gotiek tot de barok via de renaissancestijl. Daarna bezoekt u de universiteit die zijn deuren had geopend in 1218, hetgeen er een van de oudste universiteiten ter wereld van maakt. Het universiteitsgebouw, ook "Escuelas Mayores" genoemd, heeft een weelderig portaal waarin het beroemdste motief van de stad is gesculpteerd: een doodskop met een kikker erboven (het symbool van de erfzonde bestraft na de dood). Vanuit de beglaasde vestibule kunt u de prachtige bibliotheek bewonderen met rekken vol manuscripten en oude publicaties uit de 19de eeuw. U luncht in een restaurant alvorens te genieten van wat vrije tijd om in de stad te gaan wandelen. Terugkeer aan boord in Vega de Teron.

 Duur: 10-11u00

 • Voorzie goede schoenen.
 • Lunch op restaurant inbegrepen (uitgezonderd dranken)

Excursie naar de wijnroute van Porto

Vertrek vanuit Ferradosa voor een excursie naar de "wijnroute van Porto”. Bewonder deze ongelooflijke wijngaard, die zich kilometers langs de Douro tot aan de Spaanse grens uitstrekt, en hoofdzakelijk in terrasbouw is aangelegd. We gaan naar San Salvator do Mondo en Sao Joao da Pesqueira, kleine dorpjes gelegen in de wijngaarden van de vallei "Rio Torto”. In Sao Joao da Pesqueira heeft u de mogelijkheid het centrale met bogen versierde plein te bezoeken, alsook de kapel en de witte huizen met balkon. Tijdens een stop in een quinta (wijnkelder) kunt u proeven van de beroemde Porto. Deze reis is ook de gelegenheid om de regio en de prachtige landschappen te ontdekken. Terug aan boord in Pinhao of Folgosa.

 Duur: 4u00

 • Opgelet voor de mensen die gevoelig zijn aan reisziekte; de route is erg bochtig

Geleid bezoek aan Lamego

Vertrek met de autocar uit Regua naar Lamego voor een geleid bezoek met de autocar en te voet aan het centrum van de stad. Lamego is een prachtige bisschoppelijke en handelsstad. U ziet er het heiligdom van Nossa Senhora dos Remedios waarvan de gevel dateert uit de 18de eeuw. De witte crepi toont de elegante rondingen in graniet en domineert de trap met gekruiste leuningen, versierd met azulejos en tal van bogen. De eerste steen van het gebouw werd op 14 februari 1750 gelegd en leidde daarop tot een tempel die van boven de 700 treden de stad domineerde en een prachtig zicht biedt op de in nevel gehulde bergen. Terug aan boord in Regua.

Duur: 4u00

 • Voorzie goede schoenen.
 • Om naar het heiligdom te gaan, moet u ongeveer 700 treden beklimmen.
 • Om het heiligdom te betreden, moet u fatsoenlijk en correct gekleed zijn.

Prijs info

Benedendek

1975 €

Tussendek

2115 €

Bovendek

2195 €

Benedendek single

2479 €

Tussendek single

2619 €

Bovendek Single 2699 €

 

Deze prijs omvat :

 • Vluchten Brussel – Porto - Brussel, incl 20kg bagage pp
 • Transfers naar en van het schip
 • Excursies met Nederlandstalige begeleiding
 • Verblijf in vol pension in de gekozen kajuit
 • Alle dranken bij de maaltijden aan boord en aan de bar (uitgezonderd champagne en de wijnkaart)
 • Welkomstcocktail aan boord
 • De vermelde muziekopvoeringen aan boord
 • Gratis WIFI toegang aan boord
 • De bijstands- en repatrieringsverzekering
 • De haventaksen
 • BTW

Deze prijs omvat niet:

 • Dossierkosten (20€ per dossier)
 • Annulatieverzekering
 • Persoonlijke uitgaven
 • De champagne/wijnen en dranken van de wijnkaart
 • Dranken tijdens excursies of verplaatsingen

Specifiek